Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2007

ΙΑΤΡΕΙΟ

ΙΑΤΡΕΙΟΗ Ευρωπαϊκή υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων καλείται να αποφανθεί αν είναι ασφαλή το κρέας και το γάλα κλωνοποιημένων ζώων
(8/3/2007 1:23:00 μμ)

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) κλήθηκε να αποφανθεί εάν το κρέας και το γάλα κλωνοποιημένων ζώων είναι ασφαλή για κατανάλωση, δήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σε επιστολή της σήμερα προς την ΕFSA, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ζητεί "να αποφανθεί για τις πιθανές επιπτώσεις της κλωνοποίησης στην ασφάλεια των τροφίμων, την υγεία των ζώων και το περιβάλλον στην Ευρωπαϊκή Ενωση".
Εάν η τεχνολογία λάβει το πράσινο φως από την EFSA-η απόφαση αναμένεται σε έξι μήνες- τα προϊόντα διατροφής από κλωνοποιημένα ζώα είναι πιθανό να βρίσκονται στα σουπερμάρκετ των χωρών μελών τον επόμενο χρόνο.
Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσαν ότι η Επιτροπή προέβη στην ενέργεια αυτή μετά το σχέδιο απόφασης του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τον Δεκέμβριο ότι τα προϊόντα κρέατος και γάλακτος από κλωνοποιημένα ζώα, χοίρους και κατσίκες είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: